Президентска институция, която даде заявки за промяна, би трябвало да покаже това първо на информационно ниво. Според мен все още се напасват фигурите, но да се пази кой ще бъде в служебния кабинет е грешка. Най-вероятно още не са завършени напълно разговорите. Това каза в предаването "Денят на живо" по Канал 3 политологът Татяна Буруджиева.
Според другият гост - политологът Димитър Ганев, БСП няма интерес да се меси в построяването на кабинета от страна на Румен Радев. По думите му на новия президент ще му бъде дадена достатъчно свобода.

"За първи път имаме президент, който не е функционер и представител на партия. Той няма как да бъде на дадена партия", коментира Буруджиева, като добави, че Радев е посетил пленума на БСП като знак на признателност, че са го поздравили на изборите. "Прозвуча по-скоро като благодаря ви и довиждане", каза още тя.

По думите на Ганев около Радев има ляв кръг, който е по-алтернативен и не е БСП. "Според мен с Плевнелиев си приличат по това и както той не беше в пряка функция на Бойко Борисов, така и Радев няма да е на Корнелия Нинова", допълни политологът.

"В служебния кабинет няма да влязат знакови фигури от лявото, ще бъдат такива, които не предизвикват емоция в обществото и са по-умерени. В крайна сметка това е влизането на Радев в политиката", коментира също Буруджиева, като заяви, че това няма да е приятно на БСП.