Никак не е добре идеологическите противници БСП и ГЕРБ да се прегърнат – така най-лесно се краде. Това заяви доц. Иво Инджов, политолог и преподавател по политически науки, в ефира на Нова телевизия.

 „Продължаваме промяната” и „Демократична България” искат всичко с хоризонт София – вотът в столицата ще реши всичко. Те се готвят да ударят ГЕРБ. ПП и ДБ са в много силна протестна ситуация”, смята политологът Кузман Илиев.

 „Ще има опити за спечелване на София, ще се опитат всички да се обединят срещу ГЕРБ – това го правят всеки път и всеки път губят”, смята журналистът Нидал Алгафари.

„ПП, ДБ и гражданските формации, които работят за решаването на крещящи проблеми в своите райони и обикновено са анти-ГЕРБ, имат интерес от сформиране на експертно правителство. Според мен обаче няма да се сформира такова правителство и е много възможно още едни избори през тази година”, смята Инджов.

По повод евентуален намек за втори Магнитски от Херо Мустафа, Илиев смята: „Всички са предупредени в момента. Всеки иска да се представи добре пред нея.”

Политологът Любомир Стефанов заяви, че няма държава в ЕС, която да е направила нещо по Магнитски: „На ниво юридическа кохерентност това изглежда като намеса във вътрешната политика на България.”

 „Мустафа приключи своята дейност. Не мога да си представя, че САЩ очакват да арестуваме хора, защото някой така го е написал в някоя медия”, допълни Алгафари.

„Партиите трябва да си извлекат поуката от случилото се до момента”, смята Инджов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук