Депутатът на „Продължаваме промяната“ Ивайло Шотев потресе зрителите на БНТ с голям гаф в днешното си участие в "Говори сега", видяха от електроното издание Трибюн и споделиха скандалното видео с гафа.

„Във връзка с Македония мога да ви уверя, че "Продължаваме промяната" няма да си затваряме очите за Преспанското споразумение, което нашите две държави са подписали.“, заяви той.

Не е ясно коя е „неговата държава“, защото Договорът от Преспа е между Гърция и Република Северна Македония. Подписването на споразумението провокира големи конституционни промени и смяната на името, а след това РСМ стана член на НАТО.

Припомняме, че депутатът на “Продължаваме промяната” от Пазарджик Ивайло Шотев, твърди в интервю, че във фамилната фирма “Гален-фарма” произвежда част от “продуктите, които Кирил Петков изнася в чужбина”.

Афера?! Невалидният министър Кирил Петков продава партията

Съпредседателят на ВМРО Ангел Джамбазки реагира на изказването на Шотев:

"Тези нелепи клоуни демонстрират все по-нахално и брутално неможачество по темата „Македония“. Време е за оставка. Крайно време", написа той на страницата си във Фейсбук.  
 




Ако бъде взето решение за предоставяне на военна помощ, тя би била за сметка на НАТО, в рамките на българското участие в Алианса, стана ясно още от думите на Ивайло Шотев.

"Сега сме дали възможност на изпълнителната власт да предоставя за хуманитарна подкрепа, дори да предоставим военна помощ, тя би била символична, тъй като самите ние не сме достатъчно добре оборудвани, за да си позволяваме да предоставяме на други страни. Каквото и да дадем на Украйна, то би било символично." - каза Шотев.