Структурите на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ в Бургас снеха доверието си от областния управител Пламен Янев, който бе назначен на поста от премиера акад. Николай Денков.

Проверка на Флагман.бг показа, че съветниците от ПП-ДБ са подкрепили искането за оставката на бургаския губернатор, което бе изготвено на последната общинска сесия във вторник.

„Подписите на нашите съветници говорят достатъчно! Ние свалихме подкрепата си за Пламен Янев след неговото изявление на тържественото заседание на ОбС“, лаконични бяха от „Продължаваме промяната“.

От партията категорично отказаха допълнителен коментар по темата, изтъквайки деликатната ситуация, в която са поставени.

Припомняме, че Пламен Янев бе назначен за областен управител от квотата на „Продължаваме промяната“, но реално е представител на коалиционния партньор „Средна европейска класа“, а публична тайна е, че между ПП и СЕК има сериозно напрежение от месеци.

Двете партии няма как да работят заедно на ниво Общински съвет, тъй като различията изглеждат са непреодолими. СЕК например си сътрудничат много по-добре с „Възраждане“, отколкото с техния партньор на национално ниво – ПП.

Интересен факт е, че Пламен Янев получава подкрепата на общинските съветници от „Възраждане“, СЕК, ПП МИР и "Левицата". Три от четирите партии не се доближава дори малко до политическото позициониране на „Продължаваме промяната“.

Пламен Янев не бе изненадан от имената на общинските съветници, които са се подписали в декларацията, в това число и тези от ПП-ДБ. Според твърденията му от БСП, които също подкрепиха искането за неговата оставка, му се обадили и извинили.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук