"Не следва прокуратурата да бъде извеждана от съдебната власт. Изваждайки прокуратуратата от съдебната власт, тя без съмнение ще стане зависима", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов". Десислава Ахладова, министър на правосъдието.

"Дава се възможност да има независимо разследване на главния прокурор. Този прокурор ще може да разследва главния прокурор, когато има обвинение срещу него, мандатът му ще бъде 7 години, което му дава и независимост", разясни законопроектът министърът.

"Електронните дейности в правосъдието е да можете от всяка точка на страната с електронен подпис да си вършите необходимите услуги, без да пътувате, губите време или да се заразите с COVID-19 в сегашните условия на пандемия", информира още тя.

"Надяваме се да се намали и натовареността на съдилищата", коментира още министърът.

"Смятам, че президентът ще се консултира с правителството и партиите за дата за изборите, това е особено важно в сегашната ситуация на здравна криза", убедена е Десислава Ахладова.

"Гласуването по пощата да се приеме няколко месеца преди изборите е много лоша идея, без да говорим, че този начин на гласуване не е сигурен по отношение на манипулации и възможност за измами", изрази мнението си гостът.

"Има много въпроси за обсъждане преди да се проведат изборите. Самата ситуация изисква много разговори, гавкавост. Трябва да сме много внимателни, за да не влезем в една спирала на оспорване резултата от изборите", каза още министър Ахладова.

"Няма да прекарам празниците с моите родители, защото искам да ги предпазя, защото смятам, че това е отговорната позиция", сподели още тя.

"Аз ще се ваксинирам, за да предпазя себе си и близките си, трябва добре да се обяснят ползите от ваксините, за да се направи информиран избор", заключи Десислава Ахладова.