На закрито заседание правителството в оставка е обсъждало изгонването на 70-те руски дипломати - стана ясно от коментари на членове на кабинета. Министрите от квотата на БСП са реагирали негативно.

Спортният министър в оставка Радостин Василев потвърди, че темата за руските дипломати е била обсъждана.

"Беше на закрито заседание разглеждан въпросът. Вижте, за да се вземе такова решение, първо трябва да има доклади от службите, с които аз не съм запознат. Това е решение, което е било в процедура, не е еднолично или едностранно. По-скоро трябва да попитате премиера, защото при него докладват всички ръководители на служби в България".

"Президентът със сигурност чете доклада на службите, за БСП като партия не мога да отговоря", отговори Радостин Василев на репортерски въпроси.

БСП и министри от левицата не са били уведомени вчера за намерението да се изгонят руски дипломати, потвърди министър Христо Проданов.

"БСП не са били уведомени за този акт на министър-председателя, но държавността изисква това."

В коментар пред медии Радостин Василев обяви, че не е оптимист за това, че в рамките на Народното събрание може да се състави втори кабинет. Той не е преговарял за подкрепа на депутати от групата на "Има такъв народ".

"Ако някой търси подкрепа от тях, това трябва да е "Продължаваме промяната" и трябва да попитате тях", каза Радостин Василев.