Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов се срещна с президента на Гърция Катерина Сакеларопулу.

Председателят на Народното събрание подчерта, че България и Гърция имат приятелски и добронамерени отношения от дълги години. Принос за това имат и установените отношения на групите за приятелство в двата парламента, посочи той и отправи покана за организиране на среща с председателя на Народното събрание на Гърция.

Президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу подчерта, че се радва да се запознае с председателя на Народното събрание, за когото знае, че е скулптор със световна слава. Тя посочи, че в разговорите по време на проведените срещи от официалната й визита в България са потвърдили здравите отношения и приятелски връзки между двете страни.

Гръцкият президент припомни, че след събитията в Украйна отношенията между двете страни са се разширили и в областта на енергетиката, което има стратегическо значение за целия регион и за Европейския съюз.

Председателят на Народното събрание и гръцкият президент бяха единодушни, че двете страни трябва да продължат активно да развиват двустранните си отношения и в областта на културата и туризма, както и да работят за насърчаването на парламентарната дипломация и сътрудничество.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук