Аз приятели нямам, защото всеки приятел иска нещо да се добере, да си свърши работата. Падението на тези женици вече е голямо. Това заяви премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на Нова телевизия по повод обвиненията на БСП, че негови роднини имали имоти в чужбина.
 
„Имам първа братовчедка – не съм я виждал 40 години. С другия ми първи братовчед от 30 години не сме се виждали и чували“, посочи Борисов.
 
„Обади ми се леля ми и каза – „Питай ги от БСП защо са ни върнали имотите“. Защото не може да върнеш нещо, което не си взел. 100 дка са ни взели. После ни ги върнаха но майка ѝ умря от рак, не можа да види
 
„Аз съм се родил на тази ливада. Когато ние сме дошли в Банкя, нямаше нито една къща, там пасяха животните“, заяви Борисов за родната си къща. Той поясни, че в къщата живеели две семейства – неговото и това на леля му с въпросните братовчеди.
 
„А че съм го пердашил – много пъти“, каза той за братовчеда, за когото се твърди, че е правил заменка в центъра на София. „Заменката е на 12.10 2006. Тогава заменките се правеха от Общинския съвет. Аз станах кмет, но тогава целият общински съвет беше от други партии, аз нямах партия“, каза той и добави, че най-много общински съветници – 19, тогава е имала БСП.
 
„Този общински съвет го е направил. Ще престанете ли вече с това?“, изригна премиерът.
 
„Първо започнаха от Лос Анджелис, после от Нова телевизия, че имам остров в Гърция“, оплака се Борисов.
 
„Нова телевизия не е изкарвала такова нещо. Не, не, не“, контрира водещият Виктор Николаев.
 
„Айде бе! Твоите хора се смеят“, поряза го премиерът.
 
„Г-н Борисов, Нова телевизия не е твърдяла, че имате остров. Имаше тема – компромат ли е твърдението…“, продължи да се оправдава Николаев.
 
„Считате ли, че го като изкарате на екрана „Считате ли, че премиерът има остров“, ми правите услуга или ме удряте с бухалка?“, попита Борисов.
 
„Когато аз се захващам нещо, винаги е на гола поляна. Когато си направих ГЕРБ, пак с тия две ръце я направих първа политическа сила“, заяви лидерът на партията.
 
„Живял съм, живея и в тая къща в Банкя ще умра. Ще ви викна да снимате“, закани се той.
 
Борисов коментира и защо е оттеглил Цветан Цветанов от ключови постове в партията: „Тая фраза, която той изпусна в „Панорама“ – „никой не може да ме накаже“, тя вбеси хората. Не мен, хората. Не беше вярно, той веднага го усети“.
 
Премиерът посочи, че има много по-важни теми от навесите и имотите. „Няма как, всичко се коментира“, обясни водещият Николаев. „Кое всичко, ние важното не коментираме“, контрира Борисов и посочи, че съществените теми са инвестициите и индустриализацията на страната.