По време на съвместното изявление на ГЕРБ и СДС, премиерът Бойко Борисов разказа любопитна случка, свързана с Йорданка Фандъкова и Менда Стоянова. Преди време Стоянова отказала на Борисов да отиде в парламента по бюджетни въпроси.

Борисов с горещ коментар за Манолова и култово изказване за прическата си

 
„Каза: „Ще си идва в Пловдив“, стана и си замина“, обясни Борисов. Той също много се ядосал, а по-късно му се обадили „6-7 от жените на ГЕРБ, които се ползват с авторитет“.
 
Фандъкова тактично му обяснила, че както е важно за него да играе футбол, така за една жена било важно косата ѝ да изглежда добре. „На Менда ѝ била мазната косата“, обясни Борисов случката.
 
По подобен начин той говорил с Мая Манолова, която му казала, че както неговата „слабост“ е МВР и, ако имаше избор, би останал да работи като главен секретар, така за нея било важно да е омбудсман и искала това да работи.
 
„Хубаво е да участва и БСП. Не да се крият зад Мая, която изгониха“, заяви той за предстоящите местни избори.
 
„Като омбудсман тя се справяше добре и не съжалявам, че съм я подкрепил“, категоричен беше Борисов.
 
„На г-жа Фандъкова съм ѝ дал пълни права, защото тя е безкрайно почтен човек. Всички, върху които тегнеше съмнение, да ги маха и да се избере нови хора. Пълни права има за това“, заяви премиерът.
 
Той призова МВР, ДАНС и прокуратурата да бъдат оставени да работят по всички съмнения за корупция.
 
„Има си ред. Аз мисля, че колегите ще изкарат днес и убийството. Но да им дадем още малко време“, загатна той.