"Цветанов си го обичам като дете. Той бе символ и човек, който имаше изключителен авторитет след мен в партията.  Като министър си заложи главата и направи много добри неща. Майка ми винаги казваше: "Внимавай дете да не сложиш лъжицата с катран в кацата с мед." А той точно това направи. С това нещо заличи всичко добро, което е направил". Това заяви в ефира на БНТ министър-председателят Бойко Борисов по повод скандала с апартамента на Цветан Цветанов.

"Има един ден в годината, "прошка" се казва, ще видим нашите избиратели дали ще ни прощават, дали ще се подведат по лъжите на другите. Изводите съм си ги направил. Голяма щета ни се нанесе. Ако ми отделите мога 1 час обект по обект да ви изброя направеното от нас", посочи премиерът.

На въпрос дали би подал оставка след евроизборите, Борисов категорично отхвърли тази възможност. 

"Видяхте как се биха за една листа БСП. Ако трябва да направят правителство, с техните хора ще се изпоядат. 

Те хората се ненавиждат там един друг. Няма да им споменавам дори имената. Те не са ми проблем. Проблем ми е моята партия, която ние грешим, аз си гледам моята къщичка", коментира още лидерът на ГЕРБ.

"Министър Порожанов не го разследва прокуратурата, а проверява всички сделки с еврофондовете. Всеки ще поеме отговорност. Радвам се, че първо "бухалката" се стовари върху ГЕРБ. 

Ако искате държавата да е подредена, точно така трябва да се прави", отсече той. 

"Забранил съм да коментираме Румен Радев. На президента не му отива да говори така. Той има много какво да прави и да се замисли за хората около него. 

Най-голямата глупост е, че искам да ставам президент. Никога не ми е минавало и не ми минава през главата. Как един социолог знае какво искам аз. Когато бях главен секретар можех да стана президент. 

ГЕРБ се клати сама. Външнополитически сме толкова нужни и важни за Европа, за Америка, за Русия, за Китай. Проблемът е това, което ние си правим в партията. БСП не са ни проблем. 

Брюксел прекрасно знае, че нашите органи ще размажат тези, които са злоупотребили. Шегувам се само с този, който говореше с диктатурата", заяви министър-председателят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ