"Не съм я гледал. Познавам я толкова добре, че не искам да я коментирам". Така премиерът Бойко Борисов лаконично коментира от шофьорското място на джипа си вчерашния протест и обявения проект на бившия национален обществен защитник Мая Манолов за парламентарните избори догодина.

От обновения път между Пловдив и Пазарджик при Малко Конаре министър-председателят запита кмета на Пазарджик дали Мая Манолова не е кандидат и за това населено място.

Борисов неочаквано призна за най-големия си грях като кмет на София ВИДЕО



Борисов очаква депутатите да подкрепят намаленото ДДС за книгите и на второ четене, след което то да може да влезе в сила.

"Мотивите на управляващите за намаленото ДДС за книгите е, че това ще помогне на изданията при сегашните цени да станат по-атрактивни за читателите. ДДС-то дори и да не доведе до намалявaне на цените, ще увеличи рентабилността на производството - или намаляват цените на книгите, или издателството става по-рентабилно", обясни финансовият министър Владислав Горанов.

Иначе Борисов честити празника 24 май - Денят на българската просвета, култура и славянската писменост на всички българи. Той поздрави всички "читави преподаватели, учени и културни дейци" за празника.

"Всички сме толкова горди от този ден", заяви премиерът.

За новооткритото трасе между Пловдив и Пазарджик Борисов напомни, че това е старият път между двата града. 10 000 души на ден преминават по него. Сега правим и пловдивската част и виждате колко добре стана, доволен е Борисов.

Финансовият министър похвали кмета на Пазарджик, че се справил добре с отпуснатите средства за пътя и хората го харесвали.

Предстои премиерът Бойко Борисов, финансовият министър Владислав Горанов и образователният министър Красимир Вълчев да направят инспекция на училищата във Велинград.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!