Народният представител от "Възраждане" адв. Елена Гунчева се оплака, че умишлено не е била уведомена за заседание на Постоянна комисия по здравеопазване днес, на която се разгледа предложението депутатите да влизат със зелен сертификат в Народното събрание, пише Стандарт нюз бг.

Комисията одобри предложението на "Продължаваме промяната" да бъде въведен сертификат за парламента, като се очаква това да стане от 24-и януари.

Ето какво написа Гунчева във фейсбук:

"Умишлено не бях уведомена за извънредното заседание на Постоянна комисия по здравеопазване днес, на която се е разгледало предложението депутатите да влизат със зелен сертификат в Народното събрание. Редовното заседание е насрочено за утре от 15.00 часа, като по никакъв начин не съм уведомена за промяната на датата и часа.

Наглост и безочие, както и пълно незачитане на законите от страна на председателя на комисията, който вече нееднократно се изказа в подкрепа на мерките и срещу Възраждане!

Това ли ви е промяната, слуги на посолството!?! Прозрачност? Поне спазвайте закона! Днес няма да ме уведомите за заседание на комисията, утре ще разпоредите да ни арестуват. Защото се смятате за богоизбрани. Но не сте!"