Президентът Румен Радев освети връзката си с обвиняемия бос Иво Прокопиев като посети в четвъртък вечерта на крак организираното от „Капитал“ събитие за представяне на годишната класация на местните гиганти „Капитал 100“, пише "Монитор".

Без изненада Радев беше пресрещнат през резиденция „Лозенец“ точно в 19 ч., когато започват централните емисии на телевизиите и беше помолен да коментира метежите и решението на КС от Божков (bTV) ТВ, тъй като били на живо.

Пред обслужващата задкулисието и личните интереси на беглеца Васил Божков медия, държавният глава повтори като типичен папагал ара опорките на Прокопиев, поиска оставките на кабинета и на главния прокурор Иван Гешев, като наруши за пореден път конституцията, тъй като не спази основния принцип за разделение на властите, пише още изданието.

Най-скандалното признание на Радев обаче беше, че вече е готов със служебен кабинет, за който преди време говореше и самия Ел Чапо в телефонен разговор с червения депутат Александър Паунов и слугата на Цветан Василев – Огнян Стефанов от ДС.

В аудиозаписа се чува как Божков обяснява как президента е фигурант и трябва да бъде съветван правилно, за да нареди служебно правителство. 

За капак Радев насъска метежниците да се събират в палатковите лагери и да свалят властта. След това се шмугна в резиденцията, за да държи пламенна реч заедно с жената на Прокопиев – Галя, завършва "Монитор".