Българското правителство трябва да направи всичко, за да реализира възможностите в енергийния сектор. Те вече са договорени. Това коментира при посещението си в Пловдив президентът Румен Радев. Той каза, че в момента средата за развитие на отношенията ни с Русия са благоприятни, още повече след като са станали ясни договорките между „Газпром“ и ЕС.



Държавният глава припомни, че при посещението си в Москва е настоял да бъдат изяснени цените за доставка на енергийните ресурси от руската страна към нашата, както и е настоял да бъдат представени по-добри възможности за нашия бизнес там.



„Силно се надявам и правителството да се възползва от тези създадени предпоставки“,. Така коментира Радев днешното посещение на Борисов в Москва и очакваната среща с руския президент. „Няма война между институциите, ние заедно работим за хората. Не може обаче, народните представители да гласуват едно, а малко след това премиерът, който дори не е присъствал в парламента, да се обади по телефона и депутатите да прегласуват решението си. Няма война, но има напрежение“, уточни Радев.


Относно изказванията на Веселин Марешки, държавният глава коментира „Невежеството е много лошо нещо“.

От своя страна вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов посочи, че Веселин Марешки разбира от лекарства и е по-добре да си пие хапчетата, вместо да се занимава с Българската армия. Той посъветва лидера на "Воля" да не се занимава с това, което не разбира, а да се съсредоточи върху своите хапчета.

Припомняме, че в сутрешния блок на Нова телевизия Марешки заяви, че изтребителите са излишен лукс за държавата. Той посъветва "да си купуваме луксозни играчки, когато останат пари".

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ