Днес са консултациите с БСП и ГЕРБ. По време на консултациите с ГЕРБ ще уточним точно кога ще бъде връчен мандатът. Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев, предаде „Фокус“. „Очаквам това да стане на 27 април в четвъртък. За всички конструктивни предложения, идеи, програми на новото правителство, то ще разчита на моята подкрепа“, заяви държавният глава. 

Действително има писмо до мен от председателя на Съюза на издателите Теодор Захов. В него се иска среща с мен „поради тревожна провокация към независим медиен издател“, уточнява "Труд".

Така отговори президентът Румен Радев на въпрос дали е поискана от него среща от Съюза на издателите. За писмото съобщи Сашо Дончев, оплаквайки се, че от подаването му на 5 април досега няма отговор от „Дондуков“ 2.

Радев беше категоричен, че „президентът не може да бъде арбитър в ситуация, в която дори и фактите са противоречиви“. Той подчерта, че ако има възможност да говори с главния прокурор Сотир Цацаров, би обсъдил и този казус.

Днес след консултациите с ГЕРБ ще стане ясно кога точно президентът ще им връчи мандата за съставяне на правителство. Радев очаква на 27 април, четвъртък, това да стане факт. Той отново припомни, че твърдо ще стои зад всички конструктивни предложения на новото правителство.

Президентът беше гост на изложението Webit.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!