Обединението на военно-патриотичните организации е стъпка в правилната посока към единни действия, защото разпокъсаността не води до резултати". Това заяви държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който прие днес на "Дондуков" 2 ръководството на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, съобщиха от прессекретариата на президента.
По време на срещата е бил представен новият управителен съвет и основните дейности и инициативи, залегнали в решенията на конгреса от септември 2017 г.
 
Държавният глава е изразил признателността си за приноса на СОСЗР във военнопатриотичното възпитание на младите хора, за работата с подрастващото поколение, за поддръжката на военните паметници, както и за цялостната дейност на Съюза.
 
„Членовете на Съюза заслужават достойно отношение и положение в обществото ни“, е посочил президентът Радев, според когото държавата може по-активно да се възползва от експертния капацитет на запасните военни. Румен Радев е приветствал ръководството на СОСЗР за инициативата му да бъде приет Закон за запасното воинство.