Румен Радев изглежда притеснен и търси провокация. Той е притеснен, че не може да изпълни ангажиментите си, поети преди да бъде избран за президент. Стана практика след изказване на президента, няколко седмици да се коментира какво е казал той. Това каза в ефира на bTV заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, коментирайки престрелките между премиер и президент.
"Защо той не говори за Елена Йончева, за която се оказва, че с близък до Цветан Василев са източвали КТБ. Те са ощетили с милиони българските данъкоплатци. Има ли разлика между позицията на БСП и позицията на Радев?", попита Цветанов. 

По думите му, темата с Пеевски е добрата манджа, която може да бъде претоплена. "Премиерът многократно е заявявал, че няма нищо общо. Когато държавният глава прави такива обвинения, най-резонно е да се обърнеш към съответните институции", добави Цветанов.

"Когато президентът няма своите алтернативи, решения и нещо, което да допринесе за страната, минава към лични нападки. Това го определям като завист. Виждате какво се случва с международната програма на Бойко Борисов", изрази мнение Цветанов. 

Цветанов припомни също какво се случи преди европредседателството – БСП и президентът през цялото лято говориха за проблеми, които са абсолютно измислени. "Нека да си спомним какво говореше президента за СЕТА, за санкциите против Русия, призова още Цветанов. Нормално ли е да обвинява премиера за посредничеството, което то й осъществява на Балканите, за което е получил мандат от Европа, да казва, че домакинът „ще поднася само шербет“, каза той.
 
По думите на заместник-председателя на ГЕРБ, усещането за обществото е за стабилност. Усещането в европейските лидери и кредитните агенции е за стабилност и прогнозируемост в българската политика. "Президентът, като част от институциите в България, трябва да работим заедно.  
Президентът трябва да даде яснота, искаме ли да сме част от силна Европа, да имаме стратегическо сътрудничество със САЩ или да сме в евразийския съюз", подчерта Цветанов.

„Според вас това нормално ли е да бъде изричано от заместник председател на парламента. Това може да гои прави депутат, но ако си заместник председател трябва да се съобразяваш с политиката от миналите години. Спомняте ли си реакцията на Жаблянов, когато се ратифицира договора с Македония, в комисията по външна политика той гласува „против“. А след това БСП казват, че стоят твърдо зад договора с Македония“, коментира Цветанов скандалните думи на Жаблянов. По думите му, Жаблянов е част от българския парламент и там позицията му трябва да е по различна от личното виждане. По всяка вероятност, при осъществяване на процедурите, ще се гласува неговата оставка.
 
Говорейки за закуската при президента Тръмп, Цветанов каза, че „това е едно от най-големите политически събития във Вашингтон всяка година“. „За мен беше важни съпътстващите срещи с конгресмени и сенатори, може да ви кажа че България в момента се оценява много добре. Стратегическото ѝ решение, взето преди години, е правилно“, добави той.