Независимият депутат Радостин Василев дойде в Националната следствена служба (НСлС). На влизане той заяви, че няма притеснения.

Главният прокурор Иван Гешев внесе на 24 април в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Радостин Василев, по предложение на Софийска градска прокуратура.

Разследването е започнало през юли миналата година, като са събрани доказателства за това, че на 13 юни Василев чрез заплашване направил опит да принуди народния представител Христинка Иванова, противно на убежденията и волята ѝ, да напусне парламентарната група на "Има такъв народ" в 47 НС, както и Народното събрание.

На 11 май Радостин Василев депозира в деловодството на Народното събрание декларация за отказ от имунитета си като народен представител, с която дава съгласието си срещу него да продължи наказателно производство.

Прокуратурата вече повдигна обвинение на независимия депутат Радостин Василев за опит за принуда. На излизане от следствието на Софийската градска прокуратура той поясни, че не му е наложена мярка за неотклонение. 

По-рано от държавното обвинение обявиха, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, за да бъде Василев привлечен като обвиняем за това, че на 13 юни миналата година е опитал да принуди Христинка Иванова да напусне парламентарната група на ИТН и парламента. Ако бъде признат за виновен, го грозят до 6 години затвор.

Василев нарече обвинението "скалъпено". 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук