"Ние не сме домакини на Европейското председателство. Това не е някакво спортно събитие. Пред нас има много предизвикателства. Ролята на България трябва да бъде на балансьор.", така коментира Министърът за председателството ни на ЕС Лиляна Павлова пред bTV.
"Отговорили сме на техническите изисквания за Шенген от много отдавна. Сега трябва да докажем, че сме достоен и надежден партньор", категорична е тя.

"Решенията, които взимаме обслужват българския интерес и не смятаме да нарушаваме тази линия. Работим професионално и експертно", твърди Павлова.

"Опозицията трябва да критикува управлението. Хубаво е, когато това се прави конструктивно. Много се надявам да поставим България надпартийно. Никой не печели от оплюването на страната. На българския казан не му трябват дяволи, защото ние си се самопотапяме.", допълни министърът.

"Аз нямам притеснения и чувствам приемственост. Нямам самоцел да бъда министър." Това заяви тя по повод въпроса дали заради скандалите не е отново регионален министър и какво ще прави когато приключи мандатът и като министър за председателството ни в ЕС.