"Колкото и късно да влезеш в политиката, никога не е късно да станеш за резил". Това заяви в ефира на bTV здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

Повод за коментара му е заявката на "Има такъв народ", че ще върне мандата за съставяне на правителство. 

Проф. Ангелов подчерта, че за него поведението на Слави Трифонов е странно, тъй като той бяга от избирателите си и не иска да застане с лицето си пред тях. 

"Слави Трифонов остана верен на запазената си марка, публикува един текст във "Фейсбук". Без да говори той каза няколко неща", заяви здравният министър в оставка, като поясни:

"Първото е, че не става за премиер. Второто е, че не може да състави правителство и започна да прави разликата между "аз искам и аз мога".

"Подкрепата в парламента е много видна, има над 160 депутата, които взимат решения под пара. Понякога в залата липсва дисциплина и разум, но когато си казал на своите избиратели, че ти се бориш да управляваш тази държава, ти трябва да носиш отговорност. 

Когато един човек не е такъв, какъвто иска и претендира да бъде, той става за резил. В предизборната платформа на ИТН ясно е записано, че те са за мажоритарната система, а сега казват друго. Как да вярвам?", попита той. 

За зелените коридори Ангелов увери, че те ще работят по време на празниците. Работното време на пунктовете в страната може да бъде намерено на сайта на здравното министерство, поясни професорът.