До 2025 година ще усетим промяна в положителен план, ако вървим към догонващо икономическо и социално развитие. Това каза във Велико Търново на среща с обществеността водачът на листата на „Коалиция за България“ проф. Боян Дуранкев. Той посочи, че работи по тази стратегия от 10 години и обясни, че тя предвижда средногодишен темп на растеж от 6 – 7%. 
 
„Така в рамките на обозрим период, до 2030 година, можем да достигнем средното ниво на ЕС. Ако няма корупция и тя се контролира, напълно възможно е до 2025 година да усетите, че нещата започват да се променят. Втората ни идея е догонващо социално развитие. В момента минималната заплата в България е 560 лева. Средната българска заплата е 1210 лева, а средната минимална европейска заплата е 924 евро или около 1800 лева.
 
При догонващо икономическо развитие може да имаме и догонващо социално развитие. Най-некадърното социално управление в ЕС можем да го пишем на сметката на партиите, управлявали през последните 12 години“, заяви проф. Боян Дуранкев. Той цитира данни от световно изследване, според които най-бързо неравенството нараства в България. По думите му при икономически растеж 6%, минималната работна заплата в България до 2025 година ще достигне 510 евро или 1000 лева, а средна работна заплата – минимум 1800, максимум 2200 лева. Пенсията ще е около 600 лева.
 
„Богатството се мери с броя на детските колички и спокойния живот. Ако имаме едно добро догонващо икономическо развитие и догонващо социално развитие, ще решим третият голям проблем на България – демографският. Демографският проблем е страшен, затова ще предложим  план „Бебе“, т.е. за първо бебе да се изплащат 5000 евро, за второ – 10 000 евро, а за трето – 20 000 евро, плюс общинско жилище и опрощаване на кредита при всяко бебе. За да задържим специалистите с висше образование, ще предложим „данъчна ваканция“, например ако лекар е следвал 6 години, 6 години след това да не плаща данъци върху работата си заплата и доходите“, заяви проф. Дуранкев.
 
Според него все по-осезаемо се усеща разочарованието на българския гражданин. „Преминали сме етапа на големите надежди , преминахме и времената на огромната омраза към политиците. Донякъде в момента сме на етап безнадеждност и няма смисъл. Има смисъл.  Аз ще отида да гласувам за моите дечица и моите внучета, но и за вашите дечица и вашите внучета. Ако вие го направите за моите дечица, ще бъда благодарен“, посочи проф. Дуранкев.