"Винаги има предизвикателства, защото, макар и служебно, правителството има грижата за управлява обществените дела по пълноценен начин до произвеждането на общите парламентарни избори. Така че изборите са приоритет, но не може правителството да загърби всички други теми и проблеми, а те са многобройни.", това заяви бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки в интервю за "Фокус". 
"Не мисля, че трябва да товарим едно служебно правителство с твърде много очаквания. Ревизията е неизбежна. Ако има някои увлечения, ако има някои крайности при обществените поръчки, те могат да бъдат преразгледани.", каза още той.

По думите на проф. Близнашки у нас политическите сили са склонни към една крайна риторика, към взаимно отхвърляне. Затова е много важно да се намери верен тон за предстоящата изборна кампания "за да не си говорим за взривени катедрали или за бивши комунисти, които се опитват да изкарат всички други черни, за да бъдат те целите в бяло."

Нека погледнем реалните проблеми, пред които е изправена страната и да не ги оцветяваме прекомерно в идеологически краски, призова бившият служебен премиер и професор по Конституционно право.

"Желая успех на колегите, да навлязат бързо в проблемите и да не си поставят свръх амбициозни цели, да не ангажират страната с някакви стратегически проекти, да дадат възможност на следващото политическо правителство да направи големите промени, макар че много неща могат да бъдат започнати още сега.
Ние имаме висящи теми и проблеми, като се започне с енергетиката и се стигне до здравеопазването и образованието. Могат да се подготвят неща, които впоследствие да дадат тон за работата на следващото Народно събрание.

Така че има какво да свършат служебните министри. Понякога техните усилия остават незабелязани, но важното е те да имат вътрешната убеденост, че работят за общото благо на цялото общество.",