„Вярвайте на хората, които са се доказали. Николай Радев е такъв човек. Той работи с най-съществения и най-специфичен ресурс –  хората, нашите деца.

Поколенията, които е учил в двете най-елитни гимназии – математическата и английската в Пловдив, показват, че той е човек, който разбира от най-сериозното и най-важното – от човешките души.

Гласувайте за такъв човек, защото хората са определящите. Ако ние не се потрудим за тях, другото няма никакъв смисъл“, това каза проф. Иво Христов на среща с граждани в  р. Тракия на тема „За властта и хората“. 

Срамно е град като Пловдив да бъде управляван по този начин, каза професорът анализатор за модела ГЕРБ и зададе разтърсващия въпрос в контекста на темата: Къде са хората? Защо допускат това и още колко ще търпят?

Преди да оправят малкия си свят, трябва да преодолеят страха и да започната с промяна на заобикалящата ги среда. Това може да стане още на 27 октомври с избора на №56 „Защото обикновено по време на избори всички искат да се харесат на хората. . Ще успее онзи кандидат, който е критичен и към себе си, и към хората“, заяви проф. Христов.

Добромира Тошева, която е председател на партийната организация в район Тракия и кандидат за негов кмет очерта основните проблеми и подхода , с който ще ги решава. Открито и заедно с хората и за хората на района. 

Николай Радев – кандидатът за кмет на община Пловдив, издигнат от „БСП за България” –подчерта в самото начало на словото си: „Запазването на общинското здравеопазване е жизнено важно за десетки хиляди наши съграждани”. Той очерта съществуващия досега проблем с детските ясли и необходимостта те да станат безплатни час по скоро.

Грижата за децата върви ръка за ръка с потребностите на възрастните хора и подобряването на техния начин на живот, а социалните услуги трябва да са насочени към всички, които наистина имат остра нужда от помощ – каза още бъдещият кмет на Пловдив.

Радев се спря и на отхвърляните досега от ГЕРБ в предишните мандати многократни предложения на левицата за създаване на фонд за общински жилища за млади семейства, а също и за намаляването на определени данъци и такси за тях. С цел – увеличаване на раждаемостта и ограничаване на демографската криза. 

 Равностоен диалог с бизнеса наистина е възможен, е изводът на Николай Радев. Директорът на елитната пловдивска английска гимназия смята, че взаимодействието община – държава – бизнес в сферата и на образованието, за което „БСП за България” има ясна политика, ще осигури наличието на висококвалифицирани кадри за града ни.

Водачът на пловдивската листа за общински съветници под номер 56 се спря още и на изчезващите зелени площи, презастрояването на града под тепетата, оттук и замърсеният въздух, както и на нереализирания транспортен проект. Той е за бързото възстановяване на спортните площадки в училищата и в кварталите , за проверка на концесионните договори за тях; както и за се подпомагане на  дружествата за високо спортно майсторство.

„В Пловдив не трябва да разглеждаме културата на последно място  и като отделно понятие, а като цялостно наследство.

Само такъв комплексен подход ще извиси града ни на световно ниво и ще го развие като успешен туристически бранд” – изтъкна Радев. Николай Радев прикани присъстващите на дискусията в Тракия и всички пловдивчани към откровен и активен социален диалог, за да се постигнат целите в предизборната платформа: Да се превърне Пловдив в град на здрави и образовани хора! Да върнем Пловдив на хората!  - призова в заключение бъдещият кмет. 

Търсите водач? Това е човекът - Николай Радев! – завърши дискусията за властта и хората проф. Христов.  
По-рано през деня двамата бяха на тържеството на възрастните хора и на среща с пловдивчани във фронт офиса под номер 56 на Главната.