Флагманът на Фабриката за фалшиви новини „Капитал“, принадлежащ на подсъдимия Иво Прокопиев, пробута цели три фейка за Пеевски. След като тотално изчерпа всичките си опорни точки, този път в хартиеното си издание „Капитал“ си послужи с метатагове. На случаен принцип и без никакви връзки със съдържанието, се намесва името на депутата Делян Пеевски, като целта е търсачките да вдигнат текста на по-висока позиция, пише "Монитор".

За да поддържа темпото на машината за клевети, шефът на фабриката Прокопиев даде пример как да се изпълнява нормативът от фейкове по адрес на Пеевски. Във фамозната статия, публикувана в  рубриката „Тема на броя“ и със заглавие „ГЕРБ сглоби машина за репресии“, се прави внушението, че КПКОНПИ „даде пълна индулгенция на Д. Пеевски, а селективно преследва опозиционни политици“.

„Капитал“ обаче услужливо пропуска факта,

че самият Пеевски поиска резултатите от проверката на КПКОНПИ да бъдат огласени, тъй като ако няма нарушения на закона, както е в неговия случай, комисията не дава публичност на резултатите си от проверката.

Вероятно Иво Прокопиев е изпаднал в раздвоение на личността, тъй като един път се представя като издател, а после иска да попадне в графата „опозиционни политици“.

Преди време евродепутатът Николай Бареков цитира заключение по съдебно-психологическата експертиза към гражданско дело, което Прокопиев води срещу него за обида. В експертизата на вещото лице пише, че той страда от „постравматично стресово разстройство” и има наличие на необходимост от „сериозна психологическа работа”.

Цялата статия четете в "Монитор".