„Съвсем нормално този брифинг беше насочен към симпатизантите на ГЕРБ. Ключовата дума е замразяване, не прекратяване на преговорите. Не разбрах при какви условия тези преговори ще бъдат подновени”. Това коментира минути след брифинга на ГЕРБ Милен Матеев, номиниран за министър на правосъдието в кабинет на Николай Денков.

„Това, което чухме, беше много общо казано и нищо конкретно като аргументи”, коментира Матеев.

Извънредно! Мария Габриел хвърли бомба: Замразяваме преговорите с ПП-ДБ, всичко си има цена ВИДЕО

Както БЛИЦ писа този следобед ГЕРБ-СДС обявиха, че замразяват преговорите с ПП-ДБ за кабинет. От партията обясниха, че замразяване, не означава прекратяване. Борисов поясни, че ще бъдат размразени, ако ГЕРБ видят в ПП-ДБ желание за експертно правителство, за кратко време.

Матеев коментира и изтеклия запис от Националния съвет на ПП, разпространен от Радостин Василев. 

"Мисля, че записът е автентичен и е хубаво, че е целия, а не тези 4 минути, които са от пресконференцията на Радостин Василев. Не намирам нищо юридически укоримо, което е казано на този съвет. По-скоро начинът, по който е разпространен, но това е въпрос на анализ", каза той.

По отношение на думите, че трябва да бъдат сменени шефовете на службите, Матеев коментира, че трябва да бъдат прекратени манипулациите, които са се извършвали по време на изборите от времето на Рашков. В много от дирекциите вторият ешалон са хората, които вършат работата. Не става въпрос да сложим партийни назначения. А хората, които вършат работа да застанат на челни позиции.", коментира той.

Това би се случило изключително трудно, всички са чули и видели колко трудно бе прието Мария Габрил да бъде част от този кабинет, не мисля, че Националният съвет би преглътнало други искания от ГЕРБ", коментира Матеев идеята кандидатът на ГЕРБ да вземе папката от Радев с втория мандат.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук