Подкрепям ветото и мотивите на президента Румен Радев. Смятам, че наистина има съмнения за възможни корупционни практики и възможно накърняване на националния интерес. Тази му стъпка е категорично положителна, заяви Георги Първанов.
„Един закон не е достатъчен. Хубаво е да има нов закон, но ако не са здрави институциите, ако администрацията не боледува, няма да можем толкова лесно да преодолеем нещата”, добави Първанов пред bTV.

Що се отнася до рисковете от санкции от страна на ЕК, той заяви, че става въпрос за закон, който е приет на изхода на парламента, при доста съмнителни обстоятелства. „Ние няма да козируваме постоянно на Брюксел”, отсече той.

Първанов оцени като положително посещението на Радев в столицата на Белгия, но го посъветват да се отстоява по-настойчиво българските интереси. „Не може нещата да ни се спускат отгоре”.

Споед Първанов, действията на новия президент в първите 10 дни били нормални, по-скоро добри. „Мисля, че е обран, предпазлив, но бих му препоръчал точно това във време, в което олицетворява стабилността на нацията”, каза още бившият лидер на АБВ.