Черногорският премиер Милойко Спаич не се е появил навреме за среща с българския президент Румен Радев в Подгорица. Както БЛИЦ писа за това съобщи по-рано черногорското издание "Виести".

Водената от държавния глава делегация е напуснала сградата, след като е изчакала няколко минути.

Срещата е била насрочена за 17:00 ч. в понеделник в приемната зала на черногорското правителство, а премиерът Милойко Спаич е имал голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения си график. Преди това черногорският премиер е имал среща с най-големия германски туроператор ТУИ, която е продължила три минути по-дълго от планираното и делегацията на президента на България Румен Радев е напуснала сградата след четири минути чакане.

От черногорското правителство са обяснили още, че срещата е трябвало да се състои в същата приемна зала, където се е състояла и срещата с германския туроператор ТУИ и че причината за забавянето е била, че пространството е трябвало да бъде подготвено за новата среща.

 

От президентството съобщиха, че са изчакали известно време и след това са си тръгнали, съобщава "Фокус". След това от кабинета на черногорския премиер са им се обадили да се върнат, но президентът Румен Радев е отказал.

Напълно естествено е държавният глава да откаже среща, за която домакинът не е готов.

Румен Радев е бил на посещение в Черна гора по покана на своя колега Яков Милатович.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!