Лиляна Павлова написа благодарствени слово, с което си взема сбогом с Министерския съвет. В личния си профил в социалните мрежи тя написа, че за последен път е участвала в заседанието.

"За последен път в качеството ми на министър за Българското председателство на Съвета на ЕС днес участвах в заседанието на Министерския съвет. 
Благодаря на премиера Бойко Борисов за доверието и подкрепата, които ми даде, за да отговарям за организацията и провеждането на първото Българско председателство. Благодаря му за високата оценка и за топлите думи към мен и екипа ми, с които вложихме сърце и професионализъм в тази отговорна задача. Това е и в основата днес страната ни да бъде давана за добър пример за успешна политическа, експертна и организационна работа на председателството. 
БЛАГОДАРЯ на всички мои колеги от правителството, с които денонощно работихме и координирахме срещите, дневния ред и решенията, взети по време на нашето председателство. Всеки един от министрите има своя голям принос за напредъка по досиетата и намиране на компромисните и балансирани решения, важни за бъдещето на Европейския съюз и всички граждани.
Благодаря на всички колеги и експерти, с които показахме, че “Съединението прави силата”. 
Пожелавам весели и спокойни празници!
Желая здрава и успешна 2019 г.!", написа Павлова.
 



От 1 януари Павлова ще се върне в парламента като депутат.