Лидерът на БСП Корнелия Нинова е написала ново писмо до президента Румен Радев. Повод за него отново е проведения КСНС от 30 юни и решенията, взети на него. Както БЛИЦ писа червената депутатка вече веднъж писа до държавния глава, за да го пита дали решението за интегрирано развитие на сектор "Сигурност" и разпределение на ресурсите по отделните държавни органи и структури за следващите пет години е изпълнено от правителството. Последва и отговор от президентството.

Ето какво написа Нинова:

"Писмото, което днес изпратих до президента Румен Радев:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

От отговора Ви на мое питане - дали правителството на Бойко Борисов е изпълнило решенето от КСНС да предложи до 20 юни 2017 година "Интегрирано развитие на сектор "Сигурност" и разпределение на ресурсите по отделните държавни органи и структури за следващите пет години", става ясно, че управляващите не са изпълнили това решение.

На провелия се при Вас КСНС на 30 май 2017 г. бе взето и друго решение – до 30.06.2017 г. да се разработят конкретни планове за „попълване на недостига от личен състав в сектор „Сигурност” и мерки за повишаване на неговата квалификация, мотивация и престиж; ускорена реализация на проектите за модернизация; поддръжката на техниката, въоръжението и оборудването до замяната им с нови образци”.

Моля да ни информирате - постъпили ли са при Вас конкретни планове от правителството в изпълнение на решението на КСНС.", написа Нинова.

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!