Днес започнах консултациите за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство с представителите на парламентарните групи на ПП ВОЛЯ, на „Движение за права и свободи“ и на „Обединени патриоти“. Това написа преди минути президентът Румен Радев в личния си профил във Фейсбук.
„Призовах политическите партии да изоставят предизборната реторика и да се съсредоточат върху разрешаването на важните за българското общество проблеми, свързани с постигането на икономически ръст и повишаване на доходите, преодоляване на демографската криза, гарантирането на повече сигурност за гражданите, както и върху предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС.

В президентската институция управленски коалиции няма да бъдат договаряни. Това е задача на партиите. Българското общество е изправено пред много проблеми и очаква сформирането на стабилно парламентарно мнозинство и правителство. Провеждането на нови парламентарни избори в този момент ще има негативен ефект за страната и народа и призовавам политическите сили да се стремят към консенсус и обединяващи решения за създаване на работеща управленска коалиция.

Утре ще продължа консултациите с представителите на парламентарната група на "БСП за България" и с парламентарната група на ПП ГЕРБ”, написа още президентът, което изцяло съвпада и с официалното съобщение, което по-рано изпратиха от „Дондуков” 2.
 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!