Конституцията ще каже дали вървим към предсрочни избори. Считам, че в политиката трябва да има морал и достойнство. Това заяви след срещата с президента Росен Плевнелиев премиерът в оставка Бойко Борисов. Той отказа възложения му мандат, но остана за разговор с държавния глава.
"Когато правехме правителство, бяхме на хипотезата избори до дупка. Каквито и компромиси да правехме, всеки път в парламента, бяха за благото на страната. Сега този кабинет се изчерпа като възможност. Винаги съм държал на дадените думи", заяви той.

"Ние ще подкрепим състава на правителството, но по никакъв начин няма да участваме във властта. Ама какво се оказа онзи ден, всичко което те искаха, в програмата на ГЕРБ, е записано по друг начин", каза Борисов.
 

"Дори и да трябва да има служебно правителство, нищо лошо не се е случило. Точно това е демокрацията. Предсрочните избори в тази ситуация са най-демократичното нещо, което може да се случи. Народът ще каже как точно иска да е нареден парламентът", каза премиерът в оставка.

"Мисля, че всички опити, в този парламент да се направи правителство, са невъзможни. Мислех, че сме в приятелски отношения с нашите колеги патриотите. Учудвам се на техните приказки през последните дни, но те явно са в предизборна кампания вече", каза той.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!