Радан Кънев посъветва своите съпартийци от Демократична България да внимават в разговора за сформирането на новото правителство. Според него спорът за участието на партията в кабинет на малцинството е преждевременен и опасен.

Евродепутатът обръща внимание, че има важни теми, върху които трябва да се говори. Той даде пример с ковид кризата, актуализацията на бюджета, Плана за възстановяване и Зелената сделка.

С правителство или без, дори с предсрочни избори - и тогава за срок само от три месеца! и при сегашния кабинет в оставка - 45 НС трябва да събере мнозинство по тези въпроси.

Изборното законодателство съвсем не е единственият приоритет пред България за следващите шест месеца. От позицията на политик без лидерски амбиции и личен интерес към състава на следващия кабинет ще си позволя да кажа - имаме и по-спешни приоритети от изборния кодекс. И далеч по-звучни провали на ГЕРБ, които трябва да се лекуват, коментира Кънев.

В свой пост по темата във фейсбук той коментира още евентуално правителство с мандата на Има такъв народ, но обръща внимание, че мандатът ще бъде връчен на ГЕРБ и трябва да се изчака.

Кънев смята, че успехът на ДБ е безспорен и трябва да се даде кредит доверие на лидерите.

На фона на един много сериозен политически успех, симпатизантите, а и не малко активисти и политици на Демократична...

Публикувахте от Радан Кънев в Четвъртък, 8 април 2021 г.