Радан Кънев бил на западния бряг, в СДС ставали трансджендър фашисти. Бившият водач на ДСБ оплю бившия си коалиционен партньор Лукарски, че искал да премине на другия бряг. Кънев нарочи бившите си коалиционни партньори от СДС фашисти заради намерението им да поемат консервативно-патриотичен курс, който да ги доближи до НФСБ и да улесни едно бъдещо сливане.

Именно новия завой ще обсъждат днес седесарите на Национален съвет на партията, който се очаква да бъде доста горещ заради отпора на старите седесари, уточнява Канал 3.

По този повод бившият лидер на ДСБ, който уж се беше отказал от политиката, но реши да кацне в новата дясна абревиатура ДБ, заяви, по bTV, че самият той се намира "на западния бряг на българската политика", докато Лукарски искал да премине отвъд при фашистите и това била разликата между тях.

"Част от ръководството, в лицето на действащия му председател (Божидар Лукарски), иска да премине на другия бряг на реката – на авторитарния национализъм, т.е. да извърши една трансджендър трансформация в политиката, като направи от СДС фашистка партия", отсече Кънев по bTV.

За себе си Радан Кънев каза, че "му е късно да става фашист", но явно не му е късно да експериментира поредно фиаско с поредния десен проект с другарите му от управляващото мнозинство в 43 НС Атанас Атанасов и Христо Иванов.