Президентът на Румен Радев пренощува в Арбанаси във вторник, твърди сайтът „Борба“.

Държавният глава и голяма част от неговия екип са останали в комплекс „Болярско село“ на път от Разград за Габрово, където е изнесъл лекция. В Арбанаси Радев посрещна и новината, че за пръв път в историята на България прокуратурата разпространи запис от телефонен разговор, в който се смята, че участва действащ президент.



Аудио файлът, направен със специални разузнавателни средства (СРС) представя разговор между него и командира на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Цанко Стойков и засяга проверка на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за назначаването на съпругата на президента Десислава Радева за пиар на ВВС през 2014 г.

Според домакините президентът е бил спокоен и в добра кондиция. Вечерта не е стоял до късно и е вечерял специалитет „Порчини“, който включва свинско бонфиле с манатарки, както и свежи салати.

Не е отказал снимка на никой от персонала. Визитата му не е била официална и не е била обявявана никъде. Това е второто му подобно посещение в Арбанаси в рамките на година, като винаги е отсядал на едно и също място.