За мен това е опит един чисто криминален случай да се трансформира в политически с предизборна цел. Това заяви президентът Румен Радев по повод разследването за контрабанда на цигари и арестите в Агенция "Митници".

Президентът напомни, че миналата година в продължение на месец ПП-ДБ са настоявали той да освободи бившия главен секретар на МВР Петър Тодоров, по думите на Радев - "един дълбокото почтен човек, който не се забърка в никаква далавера". Според държавния глава ПП-ДБ са си назначили главен секретар, на когото да имат доверие и през когото да прокарват политики.

"Колкото и Денков, Петков, Атанасов да си затварят очите за фактите, които изплуват ежедневно около Живко Коцев, тези факти водят към Закона за МВР и несъвместимост с длъжността, защото престижът на ведомството е дълбоко накърнен. Според мен едни толкова мащабни връзки между главния секретар на МВР и мастити контрабандисти е подигравка с държавността".

"Трябва да се провери щателно дали е имало натиск спрямо Живко Коцев както и дали и името на Калин Стоянов е свързано с контрабандата", коментира още президентът, цитиран от БНТ.

"Гледам с умиление как г-н Денков казва: "Той не знае, че това били лоши хора". Какъв главен секретар на МВР си, ако не знаеш с кого ходиш по луксозни курорти, с кого влизаш гол в сауната и от кого получаваш скъпи подаръци", попита той.

Радев поздрави ДАНС и директора ѝ Пламен Тончев за смелостта да "бръкнат в най-високите управленски нива, за да защитят държавността".

"Ако миналата година се бях поддал на истерията да освободя Пламен Тончев, сега нямаше да разберем нищо за тези безобразия", каза той.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук