Изказвам съболезнования на близките на загиналите в дома за възрастни хора и в катастрофата на АМ „Струма”. Заедно сме с нашите братя от Република Македония и се надяваме оцелелите да се възстановят бързо. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

„Българската държава прави всичко необходимо за разкриване на тези два тежки инцидента. Изказах разговор с президента и премиера на Северна Македония, изказах моите съболезнования. Казах им, че могат да разчитат, както всички кризи досега, на България”, добави той.

Президентът каза още, че страната ни вече подпомага Северна Македония. 

"Предстои разпознаване и транспортиране на загиналите. Ние сме заедно с нашите братя от Северна Македония. Надяваме се оцелелите да се възстановят възможно най-скоро", добави Радев.
 
На въпрос кога ще бъде свикан новият парламент, той заяви, че пред партиите в момента има две важни задачи – съставяне на правителство на базата на устойчиво парламентарно мнозинство и приемане на държавния бюджет. „Тези задачи изискват много добър баланс, време за диалог и сближаване на позицията.

С оглед на тези два приоритета, ще разберете кога ще свикам новото Народно събрание до края на тази седмица", посочи в заключение той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ