Икономическите приоритети на България и условията за инвестиции у нас представя днес в Берлин президентът Румен Радев пред 100 крупни немски фирми. Държавният глава е на официално посещение в Германия. Заедно с него са министрите на икономиката и на външните работи Ради Найденов и доц. д-р Теодор Седларски, съобщава „Стандарт”.
Румен Радев ще вземе участие в откриването на Икономически форум за България. Събитието е организирано в Берлин от Германската индустриално-търговска камара.
Президентът ще се срещне с председателя на Германо-българския форум Гернот Ерлер, който е и депутат от Бундестага, а дейността му е свързана с отношенията между Германия и Русия.
 
На форума в Берлин ще вземат участие и зам. главният изпълнителен директор на Сдружението на германските търговско-промишлени камари д-р Фолкер Трайер, парламентарният секретар към федералния министър на икономиката и енергетиката и председател от германската страна на Германско-българския съвет за сътрудничество Уве Бекмайер и изпълнителният директор на Комисията по източноевропейски икономически отношения Майкъл Хармс.
 
По време на визитата си в Германия президентът Румен Радев ще бъде придружаван от първата дама - съпругата му Десислава Радева. Радев ще се срещне с президента на Германия Йоахим Гаук в Берлин.
 
В програмата на държавния глава е предвидена и среща с Негово високопреосвещенство Антоний - Западно- и Средноевропейски митрополит.
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!