Президентът Румен Радев се прибра в България след визитата си в Обединените арабски емирства. На летището той говори за политическата обстановка у нас.

"Първо - най-важният резултат от тези избори трябва да бъде България да има работещ парламент и устойчиво работещо правителство, които да продължат политиката в защита на българските граждани и бизнеса в условия на криза. Трябва и да предприемат решителните реформи с дългосрочен хоризонт, които всички очакваме", заяви Радев.

"Силно се надявам партиите да са си извлекли поуки и в тази кампания да не горят мостовете, по които ще трябва да преговарят за съставяне на правителство.

Краткият живот на последните парламенти и на последното правителство са ясен показател до къде може да ни доведе чертаенето на непрекъснати червени линии, негативните кампании и отказа от диалог.

Надявам се партиите да водят кампания с поглед към бъдещето и интересите на обществото. 

Обществото очаква и това служебно правителство да проведе честни избори", допълни президентът.

Президентът излезе с гневна критика срещу правителството на "Продължаваме промяната" (ПП). Поводът е повишените цени на газа. 

"Тези високи цени се дължат на два танкера, докарани през юли", поясни той. 

"Газпром" не е единственото решение и не е на всяка цена. Служебното правителство да продължи да работи във всички посоки. Очаквам да работи и за снижаване на цената", каза президентът. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук