Председателят на Европейския съвет Доналд Туск посрещна с усмивка българския президент Румен Радев, който пристигна днес в Брюксел за първото си работно посещение след встъпването си в длъжност.
Двамата се ръкуваха и размениха любезности, след което позираха пред флаговете на ЕС и на България, преди да се отправят към залата, където започна планираната им среща.


 

 

 

В делегацията на президента са служебният вицепремиер по вътрешен ред и сигурност и служебен министър на отбраната Стефан Янев, служебният вицепремиер по подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС-2018 Деница Златева и служебният министър на външните работи Ради Найденов.Припомняме, че за посещението си в Брюксел Радев избра да лети със самолета „Спартан” на нашите военновъздушни сили.

Видео от началото на срещата си с Доналд Туск, президентът сподели в личния си профил в Туитър.
 
  Публикувано във факти.бг: Днес и утре Радев ще проведе редица срещи с представители на ЕС и НАТО, включително с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни и с генералния секретар на алианса — Йенс Столтенберг.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!