Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова изразиха съболезнования по повод кончината на Ангел Марин.

Както БЛИЦ съобщи, вицепрезидент на България в периода 2002-2012 г. е починал в понеделник сутринта.

„Ангел Марин извървя жизнения си и професионален път с решителност, защитавайки интересите на българските граждани и Родината. Отечеството ни ще го запомни като енергична личност, чийто живот и дейност са пример за постоянство и последователност в отстояване на справедливостта и доброто на нашето общество”, зави президентът Румен Радев по повод смъртта на Марин.

„Напусна ни достоен и отговорен човек, български генерал, политик и общественик, отдал безрезервно сили и енергия за демократичното развитие и просперитета на страната ни”, посочва в съболезнователното си писмо до семейството и близките на Марин държавният глава. Той подчертава ясните и принципни позиции, отстоявани от него смело и последователно, независимо от превратностите на политическата конюнктура.  

„Генерал-майор Марин ще остане в историята на Българската армия с безкомпромисния си професионализъм, принципност и високо чувство за дълг и чест”, отбелязва президентът. „Негова неизменна кауза бяха благоденствието и сигурността на България”, допълва Радев и подчертава, че на тях той остана верен и като вицепрезидент в два последователни мандата."

Своите съболезнования към близките на Ангел Марин изразява и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук