Областният координатор на партията и няколко лица около него са влезли незаконно в офиса. Всичко вътре е мое? Как да счупя нещо, което е мое. Имам запис, че са вътре в офиса, но дали са чупили - не знам. Това каза министърът на спорта в остава Радостин Василев пред Нова тв. 

"Собственикът на помещението е прекратил договора на ИТН. Очаквам Слави. Не съм си позволил да кажа една дума, която да накърни достойнството на Слави. Знам, че съди Кирил Петков", допълни той. 

Василев каза, че нахлулите в офиса на ИТН-Плевен много ще страдат и се закани да ги съди. Той посочи, че не се плаши от нападките по негов адрес и ги оприличи като пиар стратегия.

Според него "трябва да се намери един проорбански проект, който да има на територията на България".

"След като партия ИТН не е изпълнила своите обещания към избирателите, няма смисъл тя да продължава да съществува. ИТН беше създадена като партия, която трябваше да изчегърта ГЕРБ и да промени начина на управление на държавата, а се оказа, че тя връща модела. Това е предателство спрямо избирателите. ИТН нямат вече цел и кауза. Нямат смисъл от своето съществуване, след като предаде основното нещо, за което бяха създадени”, заяви Василев.

Той заяви още, че скоро ще обяви и свой нов проект, като загатна, че той ще бъде съставен от други, напуснали редиците на ИТН. "Новата ни партия по-скоро ще бъде в центъра. България има нужда от партия, която да защитава националния интерес", поясни Василев

Неизпълненият проучвателен мандат, връчен на “Продължаваме Пормяната”, не е изненада за него.

“Още в началото на процеса след напускането на шестимата от ИТН, впоследствие и моето напускане, имах усещането, че няма да успеят в събирането на депутати, що се касае до групата на ИТН”, каза Василев. “След действието, което направихме, имаше много натиск. Те предпочитат да не реализират собствената си воля, а да останат “верни” на един фалшив гуру”, допълни спортният министър в оставка.