През целия период, в който партията не беше в управлението, това не се забелязваше. Това заяви оттеглилият се от ИТН спортен министър в оставка Радостин Василев в ефира на bTV по повод твърдението, че партията е бизнес, а не политически проект.

„Много ме притесняваше, че Трифонов не се появяваше никъде, не познаваше своите депутати, че се появиха хора от бизнеса в листите. Появата на същите тези хора после в едно единствено министерство на определени постове бяха притеснителни“, заяви Василев и допълни - Когато не бях в НС чувах от колеги, че има много проблеми в едно наше министерство - на регионалното развитие и благоустройството. Мен в Плевен ме питаха защо няма промяна на дискредитираните“, заяви Василев.

По повод решението за оставката му Василев заяви, че не си е променял решението.

„Нищо не се е променило, аз бях взел моето решение 10 минути, след като стана ясно, че той (Слави- бел. Ред) оттегля своите министри. Бях лоялен към партията, която ме е издигнала за министър и затова подадох оставката си.

Може би аз бях катализаторът на техните желания да си тръгнат“, допълни Василев отцепването и на други депутати.

„Сега разбирам, че в 47 НС депутатите са едни гумени печати на волята на ръководството. За мен един омаскарен авторитет вече не е авторитет“, заяви Василев.

Той призна, че е потърсил Иво Христов и Кирил Петков.

„Потърсих премиера. Той разказа пред мен за договорките в МРРБ. Ние виждаме, че и „ин хаус“ процедурите в това министерство не бяха докосвани

Имахме доста срещи през тези дни. Аз не съм толкова близо в партията, както колегите. С доста хора сме се видели, мнението на почти всички е едно и също, освен тези, които седнаха вчера до Йорданов и Балабанов. Колегите са много уплашени и с повод.

Тошко Йорданов се държи много арогантно. Не е харесван от хората. Казвал съм му го. С колегите са се държали още по-грубо, псували са ги. Тези хора не са помияри, не може да им се вменява, че те не са нищо. Ние 2 парламента градихме партията около лика на лидера“, коментира още Василев.

По повод Христинка Иванова Василев заяви, че не я е заплашвал.

„Тя е народен представител от Плевен. Тя стана депутат заради мен. Този разговор го проведохме непосредствено преди пресконференцията . Тя беше навсякъде с нас. Тя беше вкъщи, тя се срещна с премиера.

Срещнахме се с Петков 2-3 дни преди пресконференцията. Аз не съм я заплашвал, щях да ѝ пратя колеги юристи. Не ѝ се сърдя. Разговорът е 30 мин. преди пресконференцията, на която тя не дойде. Предателството е по-скоро от нея. Разбира се, че ще ѝ пратя по-скоро юристи. Мога да ѝ пратя и хора за сладолед“, пошегува се Василев.

Той заяви още, че Христинка е притисната и заплашена, за да се случи това.

Василев призна, че срещата с Петков е била в дома му. Били са 8-9 души. Петков е разказал какво се е случвало в МРРБ. „Той помоли да разкажа на хората от ИТН, защото те не го познават.

Не е имало разговор за постове, още по-малко за пари. Искам още веднъж да кажа, че ще се поставя на детектор на лъжата. Кирил Петков знаеше, че само аз ще напусна ИТН. Той знаеше, че ще напусна ИТН ден след като Слави изтегли своите депутати“, каза Василев.

По повод оставката си, Василев каза, че съдбата му е в ръцете на парламента.

„Какво ще се случи оттук нататък с мен е в ръцете на НС и на премиера. Дори и това да се случи, не мога да си представя да не се случи оставката на Караджов, което ще предизвика криза“, заяви Василев.

Христинка твърдеше, че е неграмотна, че не може да си напише молбата, аз затова ѝ казах, че ще ѝ пратя юристи. Сигурно са я заплашили жената, за да ме запише. Когато дълго време си бил притискан и натискан, взимаш решение да не тичаш срещу вятъра“, коментира той.

По думите на Василев на пресконференцията е трябвало да има 10 души.

„Както те се наричат са готини пичове, те са готини пичове, но не за политика. Ние сме защитавали г-н Тошко Йорданов срещу Татяна Дончева, срещу Асен Василев. Сега ще трябва да търси адвокати, за да се защитава за определението „мутра“.

Слави Трифонов не е проблем на ИТН, а Тошко Йорданов. Той е противен на ИТН заради нелицеприятния начин, по който изглежда, и арогантното си държание. Вчера на практика бе закрит бизнес проекта на Слави Трифонов.

Аз съм напълно спокоен. Аз не съм заплашвал никого. Ако някой ме набеди, че съм заплашвал, със сигурност ще го потърся в съда“, закани се Василев.

„Най-големият критик на Кирил Петков съм бил, писал съм постове, че е подал декларация с невярно съдържание. Аз като станах министър, в деня на избирането ми, отидох при Кирил Петков, оказа се, че Петков е бил повече аз да стана министър, отколкото Слави. Казах му „Аз съм най-голям критик, но оттук насетне ще ви се доверя, защото вие сте държавата“, каза Василев.