Дваж ренегатът Радостин Василев, който преди дни напусна коалицията ПП-ДБ, публикува нова публикация в личната си Facebook страница, с която споделя мотивите си за разпространените записи, и поиска затвор за доскорошните си ортаци Петков и Василев.

Ето какво пише той: 

Скъпи българи,

Аз бях изправен пред избор - да разкрия цялата истина на българско общество или да замълча и да напусна ПП, ставайки съучастник в мафиотска омерта. Аз направих своя избор и не съжалявам за това. Ценностната ми система не позволява да участвам в задкулисни сделки във вреда на българския народ.

Единственият съдник за това мое решение може да бъде само гражданското общество, а не платени социолози, политолози, антрополози и фейсбук инфлуенсъри, които се хранят от статуквото.

Нищо скрито: Подробен текст от скандалните записи "Рудигейт" БЛИЦ TV

Категоричен съм, че древният, горд, умен, предприемчив и трудолюбив български народ не заслужава да продължава да бъде лъган от представящите се за носители на морал, почтеност и апелиращи за прозрачност псевдополитици. Затова разкрих цялата истина пред очите на гражданите.

Аз в коалиция с проклятието на България в последните повече от 12 години Бойко Борисов няма как да участвам.

Никога няма да вляза в уйдурма с корпорация ГЕРБ. За мен ГЕРБ е реален враг на гражданите и трябва да бъде отстранен от властта. За Кирил Петков ГЕРБ е само маркетингов враг или бранд за печелене на одобрение и електорат, но не и реален враг.

Всички честни и почтени български граждани сме изпитали на гърба си управлението на хунтата. Няма как да реформираме съдебната система с хунтата.

Време е всички, независимо дали са "вносни" или натурални български бандити родом от Банкя, представящи се за загрижени политици и "спасители"да бъдат изметени от управлението на страната. Българският Картаген с център Банкя може да падне само след избори и обединение на българския народ, а не с лъжи, манипулации и договорки на тъмно.

Аз съм последователен и принципен в действията си в политиката. Не пристъпвам своите убеждения. Почти преди година с част от колегите напуснахме "Има такъв народ", защото мафията проби там. Този факт се потвърди в настоящия парламент. В момента ИТН са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ.

Сега ПП-ДБ са на път да направят същото в името на властта на всяка цена. Аз отново постъпих по същия начин и напуснах, защото не мога да участвам в схема легитимираща и "изпираща" ГЕРБ. В схема, която да мотае имунитета на Бойко Борисов докато се провали възможността да му се търси отговорност.

Трябва веднъж завинаги да бъде сложен край на омертата в политиката и тясно партийните интереси свързани с жаждата за власт.

Съд, затвор, възмездие и справедливост за унищожителите и грабителите на изстрадалия български народ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук