Проф. Герджиков със сигурност е сериозен противник. Не мога да кажа какви шансове за успех има, но със сигурност е човек, с когото президентът Радев ще направи една сериозна битка, едно съревнование. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Радостин Василев от "Има такъв народ".

Не мисля, че ГЕРБ имаха човек от партията, когото да издигнат и той да не бъде разгромен, добави той.

Искам да подчертая, че Има такъв народ подкрепя кандидатурата на президента Румен Радев, поясни Василев.

Радев е единственият президент до момента, който обедини максимално широк кръг от хора. Смея да твърдя, че той ще победи, посочи той.

Най-голямата помощ, която оказваме на президента Радев, е това, че първи застанахме зад него. Ще проведем политика, която да му помогне да спечели изборите, но основната битка за "Има такъв народ" ще са парламентарните избори, отбеляза Радостин Василев.

По думите му "Има такъв народ" не се притеснява от политическия проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев. Не ревнувам.

Очаквам ги като евентуален партньор, защото се оказва, че в следващия парламент трябва да покажем едно ново ниво на диалогичност, за да изчергъртаме този модел. Никой не може да го направи самостоятелно. Готови сме на много сериозни разговори и на компромиси.

Сега е шансът на дипломатите да излязат на сцената и да решат въпроса с бъдещето на България, каза още Радостин Василев.