Ние подкрепяме вота на недоверие. Аз съм убеден, че и голяма част от ГЕРБ, ако не им се налага да закрепят правителството, от морална гледна точка ще подкрепят този вот. Това каза в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

Попитан дали БСП или ДПС ще поемат управлението, ако вотът на недоверие събере достатъчно гласове в парламента, Аталай каза: "Ако вотът мине, законът ясно и точно казва какво ще стане – отива се на избори. Едва ли избирателят ще търпи същите представители в този парламент, да могат да изградят ново управление".

Чрез вота на недоверие искаме да се разбере кое е мнозинството в този парламент. ГЕРБ с националистите нямат това мнозинство, което трябва да имат, подчерта депутатът от ДПС.

"Политиката, която се води във водния сектор, е политика на крах. Когато ги питаме кои са приоритетите им, те казват: "Имаме програма". В нея обаче има 180 приоритета и в никой от тях не се казва, че Перник трябва да остане без вода", заяви Аталай.

"Пернишката криза ще ни доведе до още няколко кризи", добави той.

"И в Шумен една седмица преди изборите бяха без вода. Дълги години там и в Търговище остават без вода. Когато управлявахме ние, почнахме реформата във водния сектор. Дойдоха ГЕРБ и казаха, че тази реформа няма да я бъде по този начин. И от 2009 година досега секторът е в хаос", посочи Рамадан Аталай.

По думите му скандалът с разкритията на управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев за плащанията към частните болници не е последният скандал в здравеопазването, а поредният.

"Опитвам се да си спомня как мина през залата това предложение. Имаше сериозни дебати.

Имаше идея да има сериозна комуникация между шефа на здравната каса и министъра на здравеопазването. Управляващите казват, че всичко е законно, но дали е целесъобразно.

След три години да излезеш и да обясняваш колко са лоши частните болници, някак си е като етикет на това управление. Не го възприемам
", коментира депутатът.

Една от грешните тези на ГЕРБ е, че избягват внасянето на определени законопроекти в парламента от Министерския съвет и по този начин Министерският съвет не носи отговорността за това, което се случва след приемането на този законопроект, каза още Рамадан Аталай.