Все си мислех, че ще гледам по телевизията тази зала, но късметът ми е бил такъв. Това каза кандидат-депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов в Пловдив.

Бойко Борисов събира над 600 симпатизанти в пловдивската зала СИЛА в най-мащабното събитие от предизборната кампания.

Лидерът на ГЕРБ е водач на листата на ГЕРБ/СДС в града под тепетата.

А днешната дата не е избрана случайно - на 17 март се навършва една година от незаконния му арест. Преди събранието да започне, бяха публикувани кадри от репортажите от ареста на Борисов и реакцията на ЕНП. Множеството ги посрещна с възгласи "Победа!"

„На този ден стоях пред едно Следствие и мръзнех. Мръзнах за неправдата, второ – че си обичам лидера. Трето – подкрепям си партията. Винаги съм се питал кои имат тази страст да унижават – слабите. Кое кара да унижават хората – страха.

Докато мръзнех пред Следствието, разбрах, че имам изключителен лидер, сериозен мъж, страховит за другите с таланта си, с това, което прави и с това, че го обичат хората и той ги обича. Че винаги може да се обърне и да покаже какво е направил, а не като един министър, който обикаля и показва парчета асфалт“, отбеляза Вежди Рашидов.

Официално: Ето каква е цялата истина за ареста на Борисов!

„Страхът е особено нещо. Това, което го съпровожда, е бездарието, безсилието, простотията. Всичко това създаде едни хора, които дойдоха с омраза, едни хора, които днес не може да ми покажете, че едно дръвче са посадили.

Хвърляха яйца по паметници на културата, че Иван Градуса взе да се чуди откъде са взели толкова много яйца. Какво получихме за две години? Скъп ток, ами храна няма, онова, което с 50 лв. купуваше един човек, сега го купува със 100 лв. 

Дойдоха и поискаха властта. Скъпи мои, властта се управлява. Тя не е пагон, който може да си разнасяш. Тя е отговорност пред всички български граждани.

Г-н Борисов, не ги плашете много. Онова, което те направиха, беше да ви унизят, да ви смачкат, защото няма как да ви надвият по друг начин. Докато сте начело на ГЕРБ и ние сме до вас, всички тези хора страшно се плащат от вас. Затова беззаконието им даде възможност да ви унижават.

Тези хора направиха едно много срамно нещо. Подложиха ви на изпитание да сте още по-силен. Управлявате една партия, която не се нарои, имате едни красиви и образовани млади хора, всичките с професии. В политиката няма и стари, има умни и можещи“, каза още Рашидов.

„25 години седях в ГЕРБ, това е най-хубавата партия. Аз може би ще изляза в пенсия някой ден, още днес не, защото не ми разрешава началникът, но винаги ще бъда с вас“, увери скулпторът.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук