Оценката за Вашата работа е тази на гражданите, не на политиците, заяви пред ръководния състав на Министерството на вътрешните работи служебният министър-председател Стефан Янев, цитиран от пресцентъра на МВР.

Той подчерта, че очакванията към служителите на МВР са големи – за ефективно противодействие на конвенционалната и на всички аспекти на организираната престъпност.

Успоредно с това, моментът е такъв, че подготовката и провеждането на честни и прозрачни парламентарни избори, са във фокуса на вниманието. От Вас се иска лоялност към Закона, към хората, към обществения интерес, заяви още Янев.

Рашков представи пред участниците в националното съвещание ръководния състав на министерството , структуриран от доказани професионалисти – тримата заместник-министри Енчо Мирчев, Емил Ганчев и Венцислав Катинов и изпълняващия длъжността главен секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев.

"Приоритетната ни задача е да работим усилено във връзка с подготовката и провеждането на честни избори", подчерта вътрешният министър.

Той посочи, че ръководството на министерството е възложило тази организация на Оперативния щаб за координация на дейността на МВР, който се оглавява от главен комисар Темелакиев. Успоредно с това обаче, не трябва да бъдат загърбени и всички текущи задачи на министерството.

"Законът изисква от нас да пазим информацията от оперативните дела, длъжни сме да пазим тайните на ведомството и респективно - на държавата. Искам Министерството на вътрешните работи да застане на мястото си, да работи на страната на Закона, на държавата и на народа ни, заяви Рашков.

В рамките на съвещанието главен комисар Стоян Темелакиев запозна ръководния състав с организацията в дейността на МВР при подготовката и провеждането на изборите за Народно събрание.

Главен комисар Тодор Гребенаров, директор на ГДЖСОБТ, очерта стъпките в процеса на съпровода и охраната на изборните материали и на специализираните устройства за електронно машинно гласуване.

Темата за организацията в дейността на МВР по противодействие на престъпленията против политическите права на гражданите в процеса на подготовката и провеждането на изборите, бе поставена на разискване от заместник-министрите и от директора на ГД „Национална полиция“ главен комисар Станимир Станев.