Със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков от днес е освободен от поста началникът на полицията в Банско Кирил Стоянов, съобщава sruma.com.

Новината дойде като гръм от ясно небе за състава на управлението, което месеци наред държи първенството в полицейската дирекция - най-добри резултати, най-висока разкриваемост на престъпленията.

За евентуална смяна се говореше отдавна, заради инерцията новите управляващи да се освобождават от предишни кадри, за да назначават свои хора, обаче в случая с Банско нямаше никакъв мотив, тъй като управлението работеше добре под ръководството на Кирил Стоянов.




Стоянов, който дойде от София, сякаш сложи край на интригите в управлението, които се ширеха по време на предишния началник. Нищо скандално не се чу са ПУ на МВР в курортния град, освен добрите резултати.

Мълвата в града връща на поста бившия началник Иван Попов, който бе освободен от ексдиректора на полицейската дирекция Дойчин Дойчинов. Дали Попов ще оглави управлението, е неясно, но според източници на struma.com тези дни той е бил в ОД на МВР Благоевград.