Служебният вътрешен министър Бойко Рашков готви нова безумна рокада по върховете на МВР. Това разкриха пред БЛИЦ източници от президентството.
Временният началник на вътрешното ведомство смята да назначи скандално известния бивш шеф на КАТ-София Тенчо Тенев на овакантения наскоро пост зам.-директор на СДВР.

Припомняме, че през месец май Тенчо Тенев бе задържан и обвинен в неправомерно сключени договори за дарение на стойност над 10 000 лв, с фирми за оборудване на полицията с видеокамери и консумативи и поддръжка за служебните автомобили. В дома на полицейския шеф бяха открити и 554 различни боеприпаси без надлежно разрешение.

Тогава от държавното обвинение съобщиха, че с разследването на Тенев са натоварени шестима следователи от окръжната следствена служба на Пловдив.
 


Явно, обаче това не притеснява Рашков, който иска да изчегърта всички кадри от времето на ГЕРБ, независимо от професионалните им качества.

Нашите източници от президентството твърдят, че Тенев се ползва с благословията на съветника на Румен Радев - Пламен Узунов. Бившият вътрешен министър, който също бе арестуван, не спира да ходатайства за назначения по високите етажи на властта.

Само за няколко месеца Рашков на два пъти сменяше началника на столичната полиция. В момента новият шеф на СДВР е старши комисар Калоян Милтенов, който замени на поста Антон Златанов.

Упорито се твърди, че Тенев е бил обсъждан и като вариант за ръководната длъжност в столичния КАТ, а за пробутването му ще бъде използван комисар Калоян Драганов. Новият началник на отдел ”Пътна полиция” в Главна дирекция "Национална полиция" в момента е натоварен със задачата да разчисти пътя на Тенев като без никакви скруполи отстрани доказани професионалисти от позициите им.

Завидна е упоритостта на Рашков, Пламен Узунов и компания да назначат Тенев на началническа длъжност, тъй като той може да прекара на нея едва 9 месеца, защото скоро навършва пределната за работа в системата на МВР 60-годишна възраст.

Така хаосът в МВР става тотален, което демотивира малкото останали кадърни професионалисти. Това е и причината престъпността да се вихри безконтролно до невиждани за последните години нива.