Кандидатът за депутат от ''Продължаваме промяната'' Бисер Русимов, който се оттегли от бургаската листа на партията заради хомофобия избухна с нов коментар. В него той обяснява, че не е палил знаме на ЛГБТИ активисти, а само го е държал, пише Трибюн.

„Знам какво съм държал и това казвам, че знаме не съм палил. Колкото и странно да звучи вдигнах знамето в знак на толерантност. Не видях много добре, но някой мина зад мен и докато се обърна някакъв човек избяга, а знамето гореше.

Едиственото, което видях е, че беглецът имаше „прайд” гривна на лявата или дясната ръка, не помня добре”, гласи коментарът на Русимов в социалните мрежи.

Припомняме, че името на представителя на ПП нашумя след  участието му в организацията на бургаското "Шествие в подкрепа на българското семейство" - контрашествие на първия ''Бургас Прайд''. Според очевидци обаче  Русимов е запалил знаме на ЛГБТИ-общността по време на контрамитинга. 

Това стана и повод за оттеглянето му като кандидат за народен представител. Причината е във вълната от обвинения, които кандидатурата му предизвика в социалните мрежи. 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук